fbpx
kies regio:

Bewegingsfestival 12 mei 2022 - TRAX Roeselare

Kom je ook naar het bewegingsfestival?

Donderdag 12 mei 2022 staat al maanden met stip gemarkeerd in onze agenda: het bewegingsfestival! We strijken dit keer neer in TRAX in Roeselare (Traxweg 1), waar je doorlopend welkom bent tussen 18 en 22 uur. Voor de vijfde keer organiseren beweging.net West-Vlaanderen en alle partnerorganisaties deze avond, die je als vrijwilliger niet wil en mag missen. Een avond vol inspiratie, inhoud en ontmoeting…

afbeelding bewegigsfestival copy copy

Programma

Ontmoeting

Het bewegingsfestival is een avond om vrijwilligers, bewegingswerkers, collega's en organisaties te ontmoeten. Iedereen is welkom voor een gezellige babbel in de bar of op het terras en voor een aangename brok inhoudelijke inspiratie op de inspiratiemarkt. Het Bewegingsfestival nodigt meteen uit om afspraken te maken en samenwerkingsverbanden aan te gaan

Ken je collega’s of mensen uit jouw buurt die zich misschien willen engageren bij beweging.net of zijn partnerorganisaties? Of zijn er groepen in jouw omgeving die zich afvragen of samenwerking mogelijk is? Nodig hen gerust mee uit.

Het volledige programma kan je hieronder terugvinden!

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar

StandenmarktSterk netwerk copy

Geboeid door de actie Trage Wegen? Oud speelgoed of fietsen een tweede leven geven bij de stand van kwb, Fietsbieb of Free Wielie? Kennismaken met de weerbaarheidstraining van Arktos, de NOAH’s van Familiehulp, de ACV-campagne rond onze sociale zekerheid, de gezonde-buurt-initiatieven van CM en de rol van vrijwilligers, netwerkcoördinatoren en gezondheidsconsulenten daarin? Benieuwd naar het aanbod van OKRA, Pax Christi, Pasar, KAJ en Felies? En wat gedacht van de creativiteit van Samana, de campagne ‘no profit on pandemic’ van WSM, de specifieke aanpak van Femma Wereldvrouwen, de bezorgdheden van Welzijnsschakels of de campagne van Welzijnszorg? Weet je wat Groep Intro precies doet? Of wil je samen met beweging.net wegen op de samenleving en het beleid en jouw en andermans verontwaardiging in concrete actie omzetten?...

Herkenbare dingen, met een nog niet ontdekt ondertoontje? Nog onbekende zaken? Reden te meer om langs te komen!

Laat je inspireren door één van de 16 standen op de standenmarkt en terras! Hierin nemen de (geassocieerde) partnerorganisaties je op een interactieve manier mee op sleeptouw doorheen hun jaarprogramma, initiatieven en acties…

Workshops

Zin om wat dieper in te gaan op bepaalde thema's? Sluit dan aan bij een van de workshops op het Bewegingsfestival. Ze duren ongeveer een half uur, en vinden meerdere keren plaats. Tijd genoeg dus om te combineren met andere activiteiten!

Wil je zeker zijn van een plaatsje tijdens een workshop? Laat ons dit weten via met vermelding van de precieze workshop en het aanvangsuur ervan. Dan reserveren wij een plaatsje voor jou. Zijn er nog lege plaatsen, dan kan je de avond zelf ook nog aansluiten.

Hieronder alvast een overzicht van de workshops!

tijdsschema bewegingsfestival 35 x 14 cm copy copy

Zorg jij ook voor iemand?samana

Met deze workshop wil Samana het brede publieke sensibiliseren rond mantelzorg en hierbij taboedoorbrekend werken. Deze voorbeeldworkshop is bedoeld als smaakmaker om organisaties aan te sporen om met de infosessie van Samana naar buiten te komen en hierbij partners te zoeken en te betrekken.

 • Eén sessie: 19.30-20.15 uur
 • Lokaal: Club, Trax 1, kelder

 

 

 

Soepel ActiefMemoride

Ook al gemerkt dat je soms wat stijver of minder beweeglijk wordt? OKRA-SPORT+ heeft een nieuw beweegproject ontwikkeld. Het project richt zich op alle actieve en minder actieve 40-plussers die het belangrijk vinden om hun gewrichten soepel te houden. 

Een afgelijnd, concreet en in tijd beperkt project dat loopt over 12 weken waarin we de deelnemers op een laagdrempelige manier zowel individueel als in groep aan het bewegen brengen. Deelnemers werken aan hun persoonlijke doelstelling en worden aangemoedigd om deel te nemen aan groepsactiviteiten. 

 • Max. 15 personen
 • Twee sessies: 19.45-20.15 uur / 20.30-21.00 uur
 • Lokaal: vergaderlokaal, Trax 1, 1e verdiep

beweging.net in beweging

Wegen op samenleving en beleid

Wegen op samenleving & beleid? Maar huh, da’s toch politiek? Politiek!

Maar hoe doe je dat nu, als vrijwilligersgroep aan de slag gaan met politiek? Wat zijn de uitdagingen, wat zijn mogelijke valkuilen, maar vooral wat zijn kansen met een blik naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. Laat je inspireren tijdens deze workshop om ook zelf politiserend te werken.

 • Eén sessie: 18.30-19.15 uur
 • Lokaal: Club, Trax 1, kelder

 

 

giraffGIRAFF

Steek je nek uit en verruim je blik op ruimte. Prikkel burgers, verenigingen en andere lokale stakeholders om de publieke ruimte in hun buurt anders te bekijken en groener, gezonder en socialer te maken.

In 2021 ging het project GIRAFF van start. Een straat, plein, buurt,… her-denken en ver-beelden als een groene, gezonde en sociale plek. Dat is de ambitie. We doen dit met een participatief proces dat bestaat uit negen stappen. Met een infobijeenkomst bij de start, bevragings- en participatiemethodieken, deskundige inbreng en proefopstellingen en pop-ups aan het eind…

 • Twee sessies: 18.30-19.15 uur/ 21.00-21.45 uur
 • Lokaal: Repetitie 1, Trax 1, gelijkvloers

femmaDocumentaire: 100 jaar Femma Wereldvrouwen

Voor de honderdste verjaardag van Femma Wereldvrouwen maakte Femma een prachtige documentaire (20 minuten) over de impact van Femma Wereldvrouwen op het leven van vier leden. Documentairemaaksters Nele Vandenbroecke en Elke Vandersypen volgden voormalig voorzitster Maria Van Neste, R’Himo Assecoum, groepscoach van Femma Werelvrouwen, Sofie Strubbe van de Maekerij, en Marita Abas, medevoorzitter van Femma Diest en lid van de Raad van Bestuur van Femma Wereldvrouwen. In deze workshop wordt de documentaire samen bekeken met 10 minuten nabespreking.

 • Twee sessies: 18.30-19.00 uur / 20.00-20.30 uur
 • Lokaal: Repetitie 2 , TRAX 1, 1e verdiep

 

Nepal ExpressOntwerp zonder titel

Van 3 tot 16 april 2023 (paasvakantie) komt er een tweede editie van de WSM Nepal Express.

Een reis in Nepal waarbij inleven en beleven centraal staan. Twee weken om kennis te maken met de mensen, het land en het werk van GEFONT en NTUC, partners van WSM. Op het programma o.a. de kleurrijke hoofdstad Kathmandu, monnikenklooster Namo Buddha, vierdaagse trektocht vanuit Pokhara, tweedaags verblijf in een gastgezin. Met sportieve en creatieve uitdagingen in duo of in groep.

Dit infomoment is gericht op geïnteresseerde potentiële deelnemers.

 • Max. 15 personen
 • Eén sessie: 18.30-19.30 uur
 • Lokaal: vergaderlokaal, TRAX 1, 1e verdiep

inleefweekInleefweek en armoedewandeling

Wil je graag stilstaan bij het thema armoede maar het toch eens anders aanpakken? Dan is de Inleefweek Armoede misschien wel iets voor jou! De deelnemers gaan de uitdaging aan om één week rond te komen met een budget van iemand die in armoede leeft. Dat komt neer op 60 euro voor een volwassene en 20 euro voor een kind. Je houdt je ook aan enkele leefregels. Zo ervaar je aan den lijve hoe het voelt om in armoede te leven. Lieselot ging de uitdaging aan en vertelt over haar ervaringen.

Welzijnszorg voert al meer dan vijftig jaar campagne tegen armoede, meestal rond één van de tien levensdomeinen uit het armoedeweb. Deze levensdomeinen en enkele bijhorende campagneaffiches uit de voorbije vijftig campagnejaren vormen de leidraad voor een lokale wandeling.

 • Eén sessie: 20;30-21.00 uur
 • Lokaal: Club, TRAX 1, kelder

Op je gezondheidOp je gezondheid! Samen op pad

In deze workshop nodigt CM de deelnemers uit om na te denken over gezondheid. Gezondheid is veel meer dan niet ziek zijn. Het gaat niet om wat iemand niet meer kan, maar juist om wat iemand wel kan, belangrijk vindt en eventueel wil veranderen.  Gezondheid heeft evenzeer te maken met mentaal welbevinden, vrienden en familie hebben om op terug te vallen, zin geven aan wat je doet, een aangename woonomgeving hebben, … In deze vorming gebruiken wij beelden en verhalen van deelnemers aan de fotowedstrijd, wisselen wij van gedachten en ontvangen deelnemers tips en wetenswaardigheden om aan slag te gaan.

Zin om via deze mobiele fototentoonstelling en bijhorende leidraad zelf het gesprek rond gezondheid aan te gaan in jouw groep? Dat kan. Doe inspiratie op tijdens deze workshop en ga er later zelf mee aan de slag. De mobiele fototentoonstelling is te ontlenen.

 • Eén sessie: 20.45-21.30 uur
 • Lokaal: Repetitie 2 , TRAX 1, 1e verdiep

 

gezondheidsconsulentGezondheidsconsulenten in beeld: wie zijn ze? Wat doen ze? En waarom?

Je wil graag gezonder leven. Met meer levenskwaliteit. Maar hoe begin je eraan? Omdat gezondheid ver reikt, kun je nu ook een beroep doen op een CM-gezondheidsconsulent.

CM biedt de mogelijkheid om éénmaal per kalenderjaar een adviesgesprek aan te vragen bij een CM-gezondheidsconsulent, die je op weg helpt bij gezondheidsvragen in de meest brede betekenis. Er wordt uiteraard ingegaan op vragen over fysieke gezondheid. Maar omdat gezondheid meer is dan niet ziek zijn, komen ook je welbevinden, levenskwaliteit, sociale contacten en je dagdagelijkse functioneren aan bod.

Samen met de CM-gezondheidsconsulent wordt besproken aan welke aspecten men wil werken en wordt men op weg gezet op dat op een goede manier aan te pakken. Elk gesprek is maatwerk. Tijdens deze workshop lichten we de aanpak van de CM-gezondheidsconsulent graag toe.

 • Eén sessie: 19.15-19.45 uur
 • Lokaal: Repetitie 2 , TRAX 1, 1e verdiep

pasarWandelen met smartphone of gps

Vrijwilligers van Pasar leren jou hoe je met jouw smartphone een leuke vooraf uitgestippelde wandeling in Roeselare kan maken. Tijdens deze workshop laten vrijwilligers van de 2 Pasar gps-clubs in West-Vlaanderen jou tijdens een wandeling kennis maken met hun gps-werking. De vrijwilligers in deze clubs zijn gps-liefhebbers die een gezamenlijke interesse hebben voor het wandelen en fietsen met gps en/of smartphone. Mogelijke activiteiten - zowel voor wandel- of fiets gps als voor smartphone - zijn wandelingen, fietstochten, geocaching, cursussen, workshops…

Aan de Pasar-caravan vind je alle informatie en krijg je de nodige uitleg. Heb je geen smartphone, dan kan je met een gps-toestel van Pasar op stap. Doorheen de avond kan je starten met een belevingswandeling van 4km, waarbij je heel wat bezienswaardigheden passeert of een kortere kennismakingswandeling van 2 km.

 • Doorlopend
 • Pasar caravan, terras

politiciGa aan tafel met politici!

We zijn politiek gezien halfweg richting de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2024. We willen graag van enkele politici horen waar ze nog werk willen van maken in de komende jaren. Hoe zien ze dat te doen? Wat verwachten ze dat er nog kan komen? Wat zal belangrijk zijn richting de volgende verkiezingen? Wat zal het wegvallen van de opkomstplicht betekenen voor de lokale verkiezingen? Ga tijdens één van de politieke tafels in gesprek met politici! Er worden twee sessies voorzien met telkens drie mandatarissen. Wanneer deze gekend zijn, worden ze hier aangevuld. 

Tijdens de eerste sessie (19.30-20.00) uur is het mogelijk om met Denis Fraeyman (schepen en toekomstig burgemeester in Pittem), Joachim Jonckheere (Schepen in Zonnebeke) en Kristof Vermeire (Schepen in Bredene) in gesprek te gaan.

Tijdens de tweede sessie (20.15-20.45 uur) verwelkomen we Elsie Desmet (Schepen in Torhout) en Bercy Slegers (Schepen in Wervik).

 • Let op: per politicus slechts 15 gesprekspartners mogelijk!
 • Reserveer dus zeker op voorhand als je wilt zeker zijn van een plaatsje aan tafel.
 • Twee sessies: 19.30-20.00 uur / 20.15-20.45 uur
 • Lokaal: Repetitie 1, TRAX 1, gelijkvloers

Kopie van Filmpje save the date BFNetwerkradio ‘ We doen er iets aan’

Van 19 tot 21 uur

Tijdens het Bewegingsfestival maken we twee uur live radio. Presentator van dienst is Nico Blontrock. Het wordt een boeiende mix van muziek, interviews, een leuke quiz… Voor elk wat wils…

Dit programma is live te beluisteren en te bekijken tijdens het Bewegingsfestival. Kan je er niet bij zijn, luister dan hier naar de live-uitzending op 12 mei vanaf 19 uur.

We hebben jouw hulp nodig!

Mail de titel van jouw verzoekplaat naar en zeg waarom die op het Bewegingsfestival gedraaid moet worden.

Spits je oren op 12 mei ter plekke of thuis: misschien komt jouw nummer en jouw verhaal aan bod!

Luisteren kan via de website van Radio Quindohttps://stream.quindo.be/high.mp3

De Grote Bewegingsquiz

Tijdens de uitzending van Netwerkradio houden we een quiz: Hoe goed ken jij de Beweging?! Vorm een ploegje van maximum 3 met 1 woordvoerder en neem het ter plekke op tegen een andere ploeg. In 10 minuten wordt je kennis van de beweging getest en misschien ga je naar huis met 1 van de 2 Bewegingsquiz-trofeeën!

Kandidaten kunnen zich vooraf per mail naar aanmelden met naam en GSM-nummer. We verwittigen je vooraf of je geselecteerd bent.

Praktisch

Wanneer? Donderdag 12 mei 2022, doorlopend tussen 18 en 22 uur

Waar? Trax, Traxweg 1, Roeselare

Inschrijven? Schrijf je in voor 7 mei via

Bereikbaarheid? (zie kaartje hieronder)

 • Met de fiets
  • TRAX ligt vlak aan de fietssnelweg langs de spoorlijn. Op de site zijn ruime fietsenstallingen voorzien. 
 • Met de trein
  • Trax ligt op 5 minuten stappen van het station van Roeselare (lijn Brugge-Kortrijk). De laatste trein richting Brugge vertrekt om 22.15 uur, de laatste trein richting Kortrijk vertrekt om 22.24 uur.
 • Met de auto
  • Aan Trax is er geen parking, enkel een kiss and ride zone. Parkeren kan op wandelafstand.
  • Parking CM Roeselare, Beversesteenweg 35 (de slagboom blijft open) (3 minuten stappen).
  • Parking Onze-Lieve-Vrouwe markt, geen schijf verplicht na 18 uur (10 minuten stappen)
  • Ondergrondse parking station Roeselare, Ooststraat, betalend (€ 1,25/u tot 19 uur, € 0,50/u vanaf 19 uur – eerste uur gratis) (10 minuten stappen)
  • De parking van beweging.net, Sint-Jorisstraat 1 is niet toegankelijk. Hier vind je enkel gereserveerde plaatsen.

logos academie

 

  Deze website werd mede mogelijk gemaakt door
Belfius Bank VDK bank Logo DVV

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies op onze website. Sommige zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl andere ons helpen om de site en de gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.