kies regio:

Beweging.net focust op sociaal beleid

Een warme en sociale samenleving. Rechtvaardig en solidair. Dat is waar beweging.net voor gaat en de reden waarom, met de regelmaat van een klok, spilfiguren worden samengebracht om de vinger aan de pols te houden en na te denken over concrete acties. Zo was er in maart, op provinciaal niveau, een trefmoment voor mandatarissen en politiek geïnteresseerden. Centraal stond het thema ‘sociaal beleid’.BN focust op sociaal beleid OO KLEIN

Diverse uitdagingen kwamen er ter sprake: de toenemende vereenzaming, de niet afnemende armoede, het belang van échte participatie, de betaalbaarheid van de zorg, het feit dat mensen premies en tegemoetkomingen mislopen omdat ze er het bestaan niet van afweten, …

Zo gaf, om maar één voorbeeld te noemen, Sander David tekst en uitleg bij het systeem van de onderwijscheques, waar onder meer in Veurne mee wordt gewerkt: “Mensen die het moeilijker hebben kunnen onder bepaalde voorwaarden zo’n cheques aankopen om er diverse schoolkosten mee te betalen. Zelf betalen ze een stuk minder dan de waarde van de cheques. Het systeem kwam er op voorstel vanuit ACV en loopt al langer”.

Eerder dit jaar lanceerde beweging.net ook in Oudenburg het voorstel om onderwijscheques in te voeren. En de ploeg van voorzitter Johan Vanslembrouck koppelde er nog andere voorstellen voor verbetering van een aantal sociale premies aan vast.

 

Op de foto herken je v.l.n.r. Sander David (Veurne), Loes Vandromme (Poperinge), Noël Delaere (Zuienkerke), moderator Nico Blontrock (Brugge) en provinciaal beweging.net-voorzitter Dirk De fauw (Brugge).

  Deze website werd mede mogelijk gemaakt door
Belfius Bank VDK bank Logo DVV